Zdrava prehrana

Mini-radionica

Cilj radionice je obrazovanje!
Predstavljeni su osnovni koncepti potrebni za razumijevanje bolesti i
osposobljavanje polaznika za samopomoć.


Zdrava prehrana 
Kontradiktornosti i zajedničke crte različitih načina prehrane

                        od 17 h do 20:30 h s pauzom
 


Osnove probavnog sustava (počevši od žvakanja, oslinjavanja, lučenja želučanih i drugih probavnih sokova, i dr.).
Svrha i važnost crijevne flore.
Osnove anatomije, fiziologije (crijevna sluznica i flora, aerobna i anaerobna flora, fiziološka i patogena flora, vrste leukocita i druge interesantne informacije).
Metabolička snaga ili snaga probavljanja hrane.
Toksini koje stvaramo sami u tijelu:
- "pogrešna" prehrana (previše, u krivo vrijeme, krive kombinacije i dr.)
- toksini nastali iz vrenja i gnjiljenja probavne kaše
- nepotpuno metaboliziranje hrane
- utjecaj psihe na metaboličke procese
leaky guts syndrom, leaky lungs syndrom, overgrowth syndrom
Zašto često jedemo previše? (inzulinska "zamka").
glukoneogeneza
Kako koristiti ljekovitu moć:
- sirove hrane
- svježe prešanih zelenih sokova
- kuhane/pečene hrane
- začina
- hladno prešanih ulja, masnoće životinjskog porijekla
- probiotika, fermentiranih namirnica
  (npr. kiselo zelje i dr.)
usporedba poznatijih  pristupa prehrane/detoksikacije/terapije (Breuss, Gerson, makrobiotika, sirova hrana i drugi)
Posljednjih 50-ak godina pokazalo se da kod oboljenja kao što su:
- karcinomi, leukemije
- autoimunološka oboljenja
- razna kronična oboljenja
najbolje rezultate postiže tzv.
uljno-proteinska prehrana
Različiti sistemi (dr. J. Budwig dijeta, dr. Coy, dr. W. Fryda i drugi sustavi), izbor uvijek individualno odabrati i primjeniti


Predaje:
Vanja Kovačić, 
dipl. ing., Heilpraktikerin, fitoterapeut
. www.natura-naturans.hr
099 197 0568   (molim SMS!!)                
Crnatkova 16 (neposredna blizina križanja Vodnikova/Savska)